3 Aralık 2011 Cumartesi

RENKLİ PATATES TOPLARI

malzemeler:
6-7 adet büyük boy patates
3 adet havuç
1 adet pancar turşusu
yarım demet maydanoz, dereotu
1 yemek kaşığı tereyağ, sıvıyağ, tuz
2 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak
pul biber / salça, sıvıyağ

patatesler haşlanıp ezilir ve üç ayrı kaba paylaştırılır. havuçlar ince ince rendelerek biraz sıvıyağda kavrulur, patateslerden birinin içine katılır ve iyice harmanlanacak şekilde yoğrulur. pancar turşusu da ince ince rendelenip diğer kaptaki patateslerle yoğrulur. son olarak incecik kıyılmış dereotu ve maydanozlar kalan patateslerle karıştırılır. hepsi top top yuvarlanarak servis tabağına koyulup yoğurtlanır. dilenirse üzerine biberli / salçalı yağ da gezdirilebilir. ve salatanız servise hazır.. aaafiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder