4 Aralık 2012 Salı

MİLFÖYLÜ DİLİM YUFKA




malzemeler:
12 adet milföy hamuru
2 adet yufka

iç harcı:
peynirli-kaşarlı-sucuklu-maydanozlu ya da kavrulmuş kıyma olabilir

sosu:
2 adet yumurta 
1 çb sıvıyağ
1 çb madensuyu

üzerine:
yumurta sarısı ve çörekotu

milföyleri 2li yapışık olacak şekilde 3 parçayı uzun kenarlarından hafifçe üst üste koyup bastırarak yapıştırıyoruz. üzerine un serperek fırın kabı büyüklüğünde açıyoruz ve yağlanmış fırın kabına seriyoruz. üzerine yufkanın bir tanesini kenarlarından sarkacak şekilde genişçe yayıyoruz.
yufkanın üzerine ikinci yufkayı parçalayarak seriyoruz. yufkaların üzerine iç harcını boşaltıp yayıyoruz. yufkaların kenarlarıyla üzerini kapatıp ikinci açtığımız milföy hamurunu serip alttaki milföyle birleştirecek şekilde kapatıyoruz. böreği uzunlamasına ortadan kesip üçgen şekillerde dilimliyoruz. üzerine hazırladığımız sosu döküp en az 20 dakika buzdolabında dinlendirip 180 derece fırında pişirilir. afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder