soslu tavuk için malzemeler:
1kg tavuk göğsü (jülyen ya da kuşbaşı doğranmış)
3 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı soya sosu
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
pul biber
kekik
tuz
sotelemek için;
küçük bir baş soğan
havuç
kırmızı biber
yeşil biber
tavuğun tarifi portakal ağacından.. Tüm malzemeyi harmanlayarak çiğ tavukla karıştırın. Karışımı buzdolabında en az 3 saat bekletin. wok tavaya biraz sıvıyağ koyup biraz ince kıyılmış soğanla mantarları soteleyin. jülyen doğranmış havuç, kırmızı biber ve yeşil biberleri de kıyılmış sarımsak ekleyerek beş dakika kadar çevirip bir tabağa alın. tavaya biraz daha sıvıyağ koyarak onbeş-yirmi dakika kadar soslanmış tavukları soteleyin. mantarlı karışımı da ekleyip arada karıştırarak tavukları iyice pişirin. ultra yumuşak tavuklarınız servise hazır.. hemen yapıp yiyin benden söylemesi.. sonra yok efendim ben hayatımda hiç böyle tavuk yemedim, yok bu tavuk nası bu hale geldi gibi yorumlar için çok geç kalmayın ;)
körili tagliatelle için;
6-7 top tagliatelle kaynamış tuzlu suyun içine atılıp haşlanır. makarnanın haşlama suyundan bir bardak alınarak bir yemek kaşığı köri ile ayrı bir tencerede kaynatılmak suretiyle yoğunlaştırılır. haşlanan makarnalar bu sosla harmanlanarak servis yapılır. afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder