17 Şubat 2013 Pazar

KELOĞLANIN BOHÇASI

malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
kabartma tozu, tuz, un

iç malzemesi için (malzemeler çiğ olacak):
kıyma
ince küp doğranmış soğan
küp doğranmış patates
karabiber, tuz

hamur yoğrulup bezelere ayrılır. bezeler çay tabağı büyüklüğünde açılıp yumuşak tereyağ sürülür ve katlanarak bir tepsiye koyulup streçleyerek buzdolabında en az 1 saat bekletilir. buzdolabından çıkarılan bezeler tekrar açılarak iç malzemeleri koyulup bohça şekli verilerek fırın tepsisine dizilip yumurta sarısı sürülür ve pişirilir. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder