4 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
tuz
200gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet küçük boy domates
yarım çay bardağı su
tuz, karabiber
eskişehirin meşhur çi böreği burada :)
malzemeler karıştırılıp ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edilir. incecik doğranan soğanlarla karıştırılan kıymaya rendelenmiş domates eklenip biraz da su, tuz ve karabiber katılarak bir kenara alınır. hamurdan yapılan ceviz büyüklüğündeki bezeler yarım saat kadar üzerine bir bez örtülerek dinlendirilir. unlanmış bir zeminde 20cm kadar açılan hamurların yarısına biraz kıyma harcından sürülüp poğaça gibi kapatılarak kenarları kesilir. iyice kızdırılan bol sıvıyağda önlü arkalı kızartılarak sıcak servis yapılır. afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder