26 Şubat 2012 Pazar
GAMZELİ POĞAÇA ( pastane poğaçası )
malzemeler:
1 büyük fincan (kup) ılık süt
1 büyük fincan sıvıyağ
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker, tuz
aldığı kadar un
süt, sıvıyağ, tuz ve şekerin içinde maya eritilir. üzerine aldığı kadar un koyup hamur elde edilir. mandalina büyüklüğünde bezeler alınıp çay tabağı kadar büyütülür. poğaça şeklinde katlanıp avuç içinin bileğe yakın kısmıyla ucunun bir santim yakınından iyice bastırılıp şekil verilir. isterseniz içini peynirli de yapabilirsiniz. yarım saat kadar tepsi mayası geldikten sonra yumurta sarısı sürülerek fırına verilir. yumurta sarısına bir çay kaşığı kadar yoğurt eklemek poğaçaların nar gibi kızarmasına sebep olacaktır. afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder