11 Ekim 2012 Perşembe
MİDYE BÖREĞİ
malzemeler:
12 adet börek için 3 yufka
eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ
iç harcı için peynir & maydanoz
üzerine yumurta sarısı
tek kat yufka masa serilir. üzeri yağlanıp dörde bölünür. elde edilen üçgenler sivri uçlarından parmakla kenarına kadar sürüklenir. U şekline getiriliren yufkaların serbest kalan diğer iki ucu hafifçe üstüste getirilirek buraya peynirli maydonozlu iç harcından yeteri kadar konur ve o uçlardan kıvırarak rulo şekli verilir. kabarık olan kısmı üstte kalacak şekilde aralıklarla tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir. afiyet olsun :)
ps: mantarlısını da denedim harika oldu ;)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder