5 Temmuz 2013 Cuma

ÇİKOLATALI CHEESECAKE


tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
1 avuç fındık
3 yemek kaşığı tereyağ

keki için:
1 su bardağı şeker
3 yumurta
300gr labne
1 paket çiğ krema
2 yemek kaşığı un
vanilya

sosu için:
1 paket çiğ krema
80gr bitter çikolata

blenderdan geçirilen bisküvi ve fındıklar eritilmiş tereyağ ile iyice yoğrulup kelepçeli kek kalıbının içine iyice bastırılarak yerleştirilir.
çırpma kabında yumurtalar ve şeker çırpılır. içine labne ve krema un ve vanilya da eklenip biraz daha çırpılır. oldukça sıvı bir kek hamuru elde edilir. bastırılan bisküvilerin üzerine dökülen kek hamuru 190 derece fırında 35-40 dakika kadar -üzeri biraz kızarıp sertleşene kadar- pişirilir. soğuması için bekletilir.
üzeri için kaynama noktasına kadar ısıtılan kremanın içerine bitter çikolatalar atılıp eritilerek ganaj sosu hazırlanır. sos biraz soğuyunca, bekletildiğinde ortası çöken cheesecakein bu orta yerine dökülerek tatlımız iyice soğumak üzere buzdolabına kaldırılır. soğuduğunda üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. afiyet olsun :)

*her yaptığımda istisnasız tarifi istenen bu muhteşem cheesecake için mer'e teşekkürler ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder