30 Temmuz 2013 Salı
KALBURABASTI
malzemeler:
250gr erimiş tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1/4 çay bardağı su
1 yumurta
kabartma tozu
un
içine: ceviz kırığı
şerbeti:
2,5 sb şeker
2 sb su
yarım limon suyu
malzemeler yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir. 18 bezeye ayrılan hamurun her bezesi rendenin kalın yerinin üzerinde avuç içi kadar oval bir şekilde açılarak içine kırık ceviz koyulup rulo sarılır ve tepsiye dizilir. fırndan çıkarıldığında ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür. şerbetini çekince servise hazır. afiyet olsun :)
hamur sıcak şerbet soğuk
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder