23 Ekim 2013 Çarşamba

PORTAKALLI KURABİYE


malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
250 gr tereyağ
yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 portakal kabuğu rendesi
5 adet kuru incir
vanilya
kabartma tozu
Un
Kurabiyeyle başı hoş olmayanlarin bile cok severek yedigi cok lezzetli ve bi o kadar mis kokulu bir kurabiye tarifi okuyorsunuz.Yumusak tereyag ile tum malzemeler karistirilip portakal kabugu rendesi ve incecik dogranmis kuru incirler de eklenerek guzelce yogrulur ve ele yapismayan bir hamur elde edilir. ister elde isterseniz de merdaneyle hamuru acarak kalipla kesmek suretiyle sekil vererek 180 derece firinda pisirilir. Firindan cikarilinca uzerine pudra sekeri serperek servis yapilir. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder