17 Kasım 2013 Pazar

HAŞHAŞLI SARMA





malzemeler:
4 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1,5 çay bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr yumuşak tereyağ
3 yemek kaşığı ezme haşhaş
1/2 çay bardağı sıvıyağ

üzerine:
yumurta sarısı, toz haşhaş


un, şeker, tuz, süt, su, maya bir kaba koyulup karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. 3 eşit parçaya ayrılan hamurlar, yarım santim kalınlığında açılarak, aralarına üç parçaya bölünen yumuşak tereyağ sürülüp, hamur dörde katlanır ve kenarda 20 dakika kadar bekletilir. merdaneyle tekrar açılan bezelere sıvıyağla karıştırılmış haşhaş sürülerek rulo yapılıp 25 cm çapında bir tepsiye ortadan başlayarak yerleştirilir. yarım saat sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder