28 Nisan 2011 Perşembe

KAYGANA

öğrenci özel yayınımızla karşınızdayız :) bilhassa sevgili elif ve deniz için özel tarif.. nacizane hediyemdir.. arz ederim :)
 malzemeler:
(4 kişilik)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
5-6 dal maydanoz
4 yumurta
tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ

un, süt ve tuzu çırpma kabında iyice karıştırıyoruz. sütü yavaş yavaş ekleyin ki "un kaçtı su kaçtı" olmasın :) krepten yoğun, kek hamurundan sıvı bir harç olacak. akabinde maydanozları kıyıp ekliyoruz. çok ince ince kıyılmasına gerek yok doğrusu; içinde biraz yaprak görüntüsü hoş oluyor. son olarak yumurtalarını kırıp çok az karıştırıyoruz.
yumurtanın tamamen homojen olarak harcın içinde dağılmamış olması lezzetini artırıyor. tavamıza 2 kaşık sıvıyağı tamamen yayıp tavayı kızdırıyoruz. kabiliyetiniz varsa havada kayganayı döndüre arkalı önlü kızartıyoruz.
arada ben arbartıp içine kırmızı biber mısır falan da serpiyor öyle kızartıyorum. bazen de bi tarafına kaşar rendesi ve sucuk koyup diğer yarısını üzerine katlayıp altını üstüne tekrar kızartıyorum. değişime açık bir kahvaltılık :) afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder