iç harcı:
3su bardağı yeşil mercimek
1 büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
kimyon, karabiber, tuz
sosu:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvıyağ
1 şişe madensuyu
mercimekler pişene kadar haşlanır. soğan, salça ve baharatlarla kavrulur. bir kat yufka tezgaha serilip üzerine sosu sürülür. elinizi korkak alıştırmayın bol bol sürün. ikinci kat için de aynı işlem yapılıp yufka 12 tane üçgen parça çıkacak şekilde kesilip içine harcı koyulur ve paçanga böreği gibi sarılır. üzerlerine sadece sıvıyağ sürüp 180 derece fırına verilir. önce tahinin kokusu misss gibi içine çekilir :) sonra da afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder