13 Mart 2012 Salı

KÖSTEBEK PASTA

malzemeler:

1 paket çikolatalı pastaban
1 paket kremşanti ya da creamole
1 su bardağı süt
1'er adet muz, elma, portakal, çilek.. vs.
1 paket çikolata
fındık, fıstık, badem.. vs.
1 büyük paket bademli ya da fındıklı çikolata
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kahve

derin ve büyük bir kase streç folyo ile kaplanır. süt ve kahve ile ıslatılan pastabanın birinci katı kaseye yerleştirilir. üzerine sütle çırpılan kremşanti, meyve ve çikolata parçaları ile karıştırılıp doldurulur. pastabanın diğer parçası da sütle ıslatılarak üzerine kapatılır. üzeri tekrar streç folyo ile kaplanarak tercihen bir gece buzdolabında bekletilir. fındıklı çikolata sıvıyağ ile birlikte benmari usulü eritilip pasta ters çevrildiğinde üzerine yayılır. servisten önce en az bi iki saat beklemenizi tavsiye ediyorum. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder