7 Temmuz 2011 Perşembe

HAVUÇLU ÇANAKLAR

  malzemeler:
7-8 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
tuz

1 demet maydanoz
1 demet dereotu
5-6 adet havuç

bir diş sarımsak
tuz
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 patatesler haşlanıp tuz, karabiber, limonsuyu ve sıvıyağ ile ezilir. içine ince kıyılmış dereotu ve maydanozlar eklenip soğuyunca kalıplarla çanak şekli verilip tabağa alınır.
rendelenen havuçlar biraz sıvıyağda sarımsak ve tuz ile kavrulup soğuduğunda, bir kaşık zeytinyağlı yoğurta katılıp karıştırılır ve elde edilen havuç salatası çanakların içine koyulup servis yapılır. istenirse havuçlar patateslerin içine gizlenip üzeri tamamen de kapatılabilir. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder