2 su bardağı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
yarım limon
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
4 adet taze soğan
soğan salatası:
1 yemek kaşığı sumak
yarım demet maydanoz
4 adet taze soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
limon
tuz
mercimekler yıkanıp 5 su bardağı kaynamış suda haşlanır. iyice haşlandıktan sonra üzerine bulgurlar dökülüp karıştırılarak kapağı kapanan tencerede demlenmeye bırakılır. ayrı bir tencerede rendelenen soğanlar sıvıyağda kavrulup salçalar eklenerek karıştırılır. demlenen mercimekler soğanlarla ve baharatlarla iyice yoğrulur. yeşillikler ince ince doğranarak harcın içine karıştırılır ve sıkarak, yanında ince kıyılmış sumaklı taze soğan salatası ile servis yapılır. afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder