malzemeler:
8 yumurta
un
tuz
peynir
tereyağ
yumurtalar bir kaba kırılır. silme bir yemek kaşığı kadar tuzla birlikte sert bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. hamurun iyice harmanlandığı göz göz olmasından ve pürüzsüz bir hal almasından anlaşılır. hamur 13- 14 bezeye ayrılır ve hafif unlanmış tepside, kurumaması için üzerleri nemli biz bezle kapatılır. takriben 50 cm çapında yufkalar açılır.
4-5 litre kadar kaynayan tuzlu suda birer dakika haşlanan yufkalar soğuk suda şoklanarak ters çevrilmiş süzgecin üzerinde suyu süzdürülerek altı biraz yağlanmış tepsiye hafif buruşturarak yayılır. her katının arasına birer kaşık erimiş tereyağ gezdirilir. orta katına peynir yayılacak şekilde tüm yufkalar yağlanıp üst üste dizilir. en üstüne 3-4 kaşık yağ gezdirilerek, ister ocağın üzerinde çevire çevire isterseniz de fırında 180-190 derecede pişirilir.
dilimleyerek servis yapılır. afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder