10 Haziran 2011 Cuma

ALİ NAZİK

malzemeler:
6-7 adet patlıcan
500 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı süt
tuz
100 gr kaşar peyniri

patlıcanlar 200 derece fırında közlenir. kabukları soyulup ince ince kıyılır. (bu şekilde buzluğa atılıp istenildiği zaman da kullanılabilir.)
kuşbaşı etler zar boyutunda küçük küçük doğranır. sıvıyağ ve salça ile biraz kavrulup kaynamış su koyulur ve iyice pişirilir.
ayrı bir tencerede tereyağda kavrulan unun üzerine süt ve biraz tuz eklenip beşamel sos yapılır. közlenmiş ve kıyılmış patlıcanlar da beşamel sosun üzerine eklenip, rendelenmiş kaşarlar da karıştırılıp iyice pişirilir. tabağa alınan soslu patlıcanların üzerine kavrulmuş etler koyulup sıcak servis yapılır. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder