malzemeler:
2 yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
tuz
iç harcı:
200 gr kıyma
1 büyük boy soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
maydanoz
tuz
karabiber
hamur yoğrulup iki bezeye ayrılır. oklava ile büyükçe açılır. kavrulan kıymanın yarısı hamurun üzerine yayılır. ikinci beze de açılıp üzerine serilir ve kalan kıyma serpilir. kenarları biraz içine katlanıp bütün halinde rulo yapılır. temiz bir tülbente sarılan rulo, kenarları bağlanarak kaynayan tuzlu suya atılır. 10 dakika kadar haşlandıktan sonra tencereden çıkarılan hamur. ikişer santim genişliğinde kesilerek yan yatırıp borcama alınır ve 180 derece fırında üzeri biraz kızarana kadar pişirilir. fırından çıkarılan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülerek servis yapılır. afiyet olsun :)
ps: bu mantı hamur açmak yerine hazır yufkadan da yapılabilir. tabiki aynı tadı vermez :) ama hazır yufka ile de güzel oluyor.
ps: bu mantı hamur açmak yerine hazır yufkadan da yapılabilir. tabiki aynı tadı vermez :) ama hazır yufka ile de güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder