malzemeler:
1,5 fincan mısır yarması
1 kase barbunya fasülye
3 demet karalahana
3-4 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 adet kırmızı cinbiberi ya da 1 tatlı kaşığı acıbiber salçası
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
arzuya göre kuyruk yağı, iç yağ da koyulabilir.
öncelikle mısır yarması ve barbunya fasülye 20 dakika kadar 2 litre su ile haşlanır. ince ince kıyılan lahanalar tencereye ilave edilir ve kaynamaya devam eder. ayrı bir yerde küp doğranmış soğan, sıvıyağ, tereyağ, salça kavrulur. pişmekte olan lahanların olduğu tencereye katılır. cin biberler çorbanın üzerine koyulup kıvamına göre yaklaşık 1 litre kadar kaynamış su eklenir. iyice pişip (en az yarım saat kadar daha...) harmanlanan çorba servise hazır.. afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder