16 Haziran 2011 Perşembe

İNCİRLİ PASTA


malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
kabartma tozu
12 adet kuru incir

şerbeti için:
1,5 su bardağı su (incirlerin haşlandığı su)
1 su bardağı şeker

kreması için:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
1 paket kremşanti ya da 3 yemek kaşığı labne peyniri

incirler beş altı parçaya bölünüp bir buçuk bardak suda iki dakika kadar haşlanır. incirler alınıp kalan suyun içine şeker koyulup eritilerek şerbet elde edilir.
kek için öncelikle şeker ile yumurta iyice çırpılır. daha sonra kekin diğer malzemeleri içine eklenip karıştırılır.
yağlanıp unlanmış tepsiye dökülüp 180 derecede pişirilir. fırından çıkan kek biraz soğuduktan sonra üzerine şerbeti dökülerek kenara alınır. kreması da pişirilip kremşanti ya da labne ile iyice çırpılarak üzerine dökülüp streçlenerek buzdolabında bir kaç saat bekledikten sonra servis yapılır. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder