3 paket etimek
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
sarımsak
tuz
mayonez
dereotu
4 adet havuç
4 adet kabak
sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
havuçlar ve kabaklar ayrı ayrı rendelenip biraz sıvıyağda kavrulur. soğuyan sebzeler ikişer kaşık yoğurtla karıştırılıp bekletilir. etimekler sulandırılmış yoğurda batırılarak tepsiye / borcama 2 x 4 olacak şekilde dizilir. üzerlerine yoğurtlu kabağın üçte biri sürülür. bir kat daha yoğurda batırılmış etimekler dizilip havuçların üçte biri üzerlerine yayılır. bu işlem iki kere tekrarlanıp en üstüne yine yoğurtlu etimekler dizilip yoğurtla karıştırılmış mayonez sürülür. kenarlarına ince kıyılmış dereotu yapıştırılan salatayı kalan havuç ve kabaklarla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder