25 Mayıs 2011 Çarşamba

KREMALI PATATES


malzemeler:
7-8 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber

sosu için:
1 küçük paket çiğ krema
1/2 çay bardağı süt

üzerine:
100 gr kaşar peyniri


patatesler soyulup gelişi güzel ince ince doğranır. sıvıyağ ve baharatlarla harmanlanan patatesler borcama alınarak 200 derecede yarım saat kadar pişirilir. fırından çıkarılan patateslerin üzerine krema sosu dökülerek 15-20 dakika daha pişirilmeye devam edilir. en son fırın kapatılıp üzerine ince rendelenmiş kaşarlar serpilip fırının sıcağında üç-dört dakika bekletilir. sonra da afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder