malzemeler:1,5 kg patates
1 havuç
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1/2 limon suyu
3 su bardağı yoğurt
4-5 kaşık mayonez
4-5 yaprak marul
3-4 adet taze soğan
havuç
dereotu
pancar turşusu
1/2 limonsuyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
patatesler küp küp doğranıp haşlanır. sıvıyağ, süt ve tuz eklenerek blenderdan geçirerek iyice püre haline getirilir. bir tane havuç ince ince rendelenip içine katılır ve biraz daha blenderdan geçirilir. borcamın altına yayılan patates soğuyunca üzerine yoğurtla karıştırılmış mayonez dökülür. servis yapılacağı zaman da doğranan yeşillikler soslanıp üzerine kaplanır ve süslenir.
afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder